YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

joi, 20 martie 2014

Virusul Musso. Recenzii.

Salutare, buddys! Ce mai faceti? Care va mai e viata? Am promis ca revin cu 2 recenzii [curand si a treia, sper] so, here we are!

First, 'Chemarea ingerului' de Guillaume Musso. Mare noroc, da' mare rau de tot, pe capul meu: colega mea, una dintre minunatele mele colege, Ionela aka Pisoi e mare fana Musso. A citit 'Chemarea ingerului', 'Salveaza-ma', iar despre 'Fata de hartie' i-am povestit eu cate ceva asa ca a devorat-o si pe aia de curand; am furat repede de la ea primele doua carti si m-am pus pe treaba. Pe prima am terminat-o si de 'Save me' abia m-am apucat.

Parerea meaaa:
O carte la fel de faina ca si 'Fata de hartie', cam cu aceleasi substraturi: geniul decazut datorita despartirii de femeia visurilor sale intalneste o alta 'muza' si incet, incet isi recapata gloria. Actiune din plin, umor-idem, dragoste-cat trebuie, personaje unice [vezi, interlopul filozof], termeni din domenii ca bucatareala, criminalistica, chestia cu drogurile [cred ca omu' si-a dorit sa fie ceva politist sau...idk], iar finalul...finalul este la fel de spectalulos ca cel de la 'Paper girl'. Ce sa mai, nenea Musso stie ce face.
A, plus ca e bazata pe o intamplare reala: el chiar si-a incurcat telefonul cu al unei don'soare intr-un aeroport, tare, nuuu?

Coperta arata asa:
Tare faina ii, nu?
  Citateee:
"Mereu facusem fata, mereu rezistasem. Mereu ma luptasem cu tot, fortand mana destinului si impunundu-mi vointa, dar astazi era diferit. Aveam un ultim dusman redutabil de infruntat: pe mine. Ultimul dusman. Cel mai  periculos."

"Aceasta scufundare fara tub de oxigen in meandrele celei mai grele perioade din viata lui fusese dificila."

"...pasiunea este ca un drog, la inceput crezi c-o stapanesti, apoi, intr-o buna zi, trebuie sa recunosti ca ea e cea care te stapaneste..."

"O stranie lovitura a destinului, care alesese sa-i apropie intr-un moment decisiv. Chemarea ingerului, cum zicea bunica ei..."

 
Second. Prep de Curtis Sittenfeld.
Parerea lui moi: Mda, o carte draguta dar...ciudatica, sa spunem. La inceput mi s-a parut ok dar cum treceau capitolele imi venea din ce in ce mai des sa o pun la loc, in biblioteca. De ce? Pentru ca personajul principal, Lee, evolueaza atat de mult intr-un mod negativ, zic eu. Cand a ajuns la scoala aceea de fite cu internat era o simpla fata, dintr-o familie modesta, iar apoi a inceput sa semene cu fetele acelea superficiale care alearga dupa baieti, in cazul ei unul singur, bineinteles cel mai cel dintre toti. Desigur, dupa ce termina liceul, merge la facultate, nu mai tine legatura decat cu 2-3 persoane pe care le-a cunoscut in liceu...mda.
Pe parcursul romanului am intalnit situatii in care am zis: 'Copilooo, cum Dumnezeu sa faci asemenea chestii? Du-te dupa el, cere-ti scuze!' sau 'Nu, nu, nu face asta! Nu cu Sugg! Oh, mda, ai facut-o deja..."
Sugg= tipul ala cel mai cel;)
Ideea e ca nu am inteles de ce il 'paraseste' pe tipul 'bun' ca sa se intinda cu alalalt, de ce ii pasa mai mult de viata ei sociala decat de orele de curs, de ce, de ce...

Coperta:
Nici coperta nu prea ma incanta...imi aduce aminte mai mult de Alice in Tara Minunilor.

Citate:
"Mi-era tot timpul frica sa nu cumva sa ma observe careva si apoi, cand nimeni nu o facea, ma simteam singura."

"Puteai nascoci tot felul de lucruri pe care sa ti le doresti, dar in anumite momente, cand se schimba lumina sau parca incetinea timpul (...) descopereai pur si simplu ca nimic nu mai inseamna nimic. Era doar fara de sfarsit- nu mai conta catusi de putin daca aveai sau nu ce ti-ai dorit, si in fond ce-ti doreai atat de mult?"

"Paginile manualului meu erau ca o harta a Rusiei, cu toate orasele si oraselele scrise cu litere chirilice."

"...Chiar esti nebuna.
-Lee, toata lumea-i nebuna. Iti promit.
-Nu te cred, am zis, iar ea a spus:
-Dar am dreptate."

"Numai noaptea te puteai dispensa de toate lucrurile dezagreabile sau irelevante."

Cam atat guys. Peace out!


2 comentarii:

  1. Ce citate misto la Chemarea ingerului <3 Dar eu n-am fost inca infectata de virusul Musso :)) Acum sunt atat de incarcata, ca nu pot decat sa visez ca citesc Musso :)) Am deja doua carti de acest autor, si niciuna citita, ceea ce e, da, rusinos. Sa-mi fie rusine! De Prep am auzit multe, si nu stiu, ma enerveaza rau coperta. Probabil nu o sa mi-o cumpar, dar ii voi da o sansa daca o gasesc la biblioteca <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa citesti cartile alea de Musso! Cat despre Prep...nici eu nu as fi cumparat-o daca as fi stiut ca o sa fie asa dar auzisem doar de bine asa ca am luat-o. Gresealaaa!

    RăspundețiȘtergere