YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

duminică, 3 august 2014

Summer in a bag of books.

Salut! De cand n-am mai facut o leapsa?! De mult, va zic eu. Dar leapsa asta-i tare faina, asa ca...multam Vick! Let's do this shit!
Summer in a bag of books...suna fain, cica are si niste reguli pe care eu nu o sa le respect in intregime... pentru ca sunt rebela si rea si nu-mi plac regulile!
1. Drumul catre mare: o carte pe care ai asteptat mult sa o citesti.
Cu siguranta Insurgent de Veronica Roth, dupa ce am terminat primul volum, Divergent, puteam sa omor pe cineva ca sa-l primesc si pe al doilea...

2. Rasarit de soare: cartea la a carei lectura abia asteptai sa te intorci dupa ce te trezeai de dimineata.
De veghe in lanul de secara de J. D. Salinger, adica...pe bune?! Tipul ala e genial! Recenzie aici !  

3. Apus de soare: o carte pe care ai stat sa o citesti seara.
Trezita in zori de zi de C. C. Hunter. Pot sa spun ca am citit cartea asta in 2-3 nopti, nu zile, am stat intr-o seara si pana la 3 jumate sa vad ce tampenii mai face protagonista! #teamDerek

4. Perla din scoica: o carte de la care nu aveai mari asteptari, dar pe care ai considerat-o exceptionala dupa ce ai terminat-o.
La un moment dat, prietena mea, Andre, era foarte entuziasmata in legatura cu o carte si imi tot zicea ca trebuie neaparat sa o citesc, dar neaparat! Cand mi-a dat-o am citit vreo 10 pagini si deja ma plictiseam, am pus-o deoparte si i-am spus ca nu-mi place...insa dupa ceva vreme am inceput-o iar si pur si simplu nu o mai puteam lasa jos din mana! Mda, asta-i povestea despre cum Panza de paianjen de Cella Serghi a devenit una dintre cartile mele favorite. 

5. Arsura de soare: o carte care te-a enervat rau de tot, cu care ai avut o experienta neplacuta.
Pe langa Baltagul de Sadoveanu, o carte la care mi-am tocit nervii a fost Prep de Curtis Sittenfeld. De ce? Personajul principal, Lee, evoluaza de-a lungul paginilor, inteleg, dar se presupune ca ar trebui sa se si maturizeze... pe cand ea se pune in tot felul de situatii prostesti stiind ca nu-i oke... nu stiu, pur si simplu nu pot sa o inteleg!

6. Valurile marii: o carte care a fost multa vreme pe val si care ti-a placut si tie.
Spulbera-ma, Atingerea lui Juliette de Taheren Mafi, mi-a placut tare mult carte... cu toate ca ma asteptam la ceva cliseic si prea siropos, am devorat-o in cateva zile.

7.Canicula: o carte care ti-a dat batai de cap, pe care ai citit-o greu.
Mai intunecat decat crezi de Jack Williamson, recunosc, am cumparat-o doar datorita copertii, care s-a dovedit a fi singura parte buna a acestui roman. Pe bune?! Doctorul ala batran si nebun urma sa dezvaluie cel mai mare secret al lumii, iar tu, roscata ciudata, il omori prin voodoo, iar eu sunt obligata sa suport inca 200 de pagini de tras de timp ca sa aflu... nimic. Multumesc, raman datoare!

8. Briza marii: o carte simpla pe care o consideri lectura ideala pentru vacanta.
Fata de hartie sau oricare alta carte scrisa de Guillaume Musso, tipul asta e ataaat de tare, incat mi-as dori sa scrie carti doar pentru mine! Limbaj simplu dar captivant, poveste draguta, randuri amuzante, perfect!

9. Bronz: o carte care a lasat o amprenta asupra ta.
Fara dar si poate, Copiii libertatii de Marc Levy, am invatat atat de multe din cartea asta, despre atat de multe lucruri: curaj, prietenie, iubirea de frati, libertate, dreptul de a fi tu insuti...no words! Click.   

10. Vacanta de vara: o carte care ti-a placut mult, dar apoi ai regretat ca ai terminat-o asa repede.
Exercitii de echilibru de Tudor Chirila... am terminat-o intr-un timp scurt si mi-as fi dorit sa aiba 1000 de pagini, serios!
"Fericirea nu se gaseste pe toate drumurile. Daca ar fi asa, am ragai dupa ea ca dupa Coca-Cola. Ar fi culmea s-o mai putem lua si cu sticla la schimb."

 "Tendinta generala este aceea de a incerca sa-i atribuim lui Dumnezeu miracole pe care scepticii le justifica apoi prin demonstratii stiintifice. <<N-are legatura cu Dumnezeu>>, spun ei. <<E perfect demonstrabil stiintific>>. Dar cine a zis ca Dumnezeu nu stie fizica?"

Done! Nu dau leapsa la nimeni pentru ca sunt egoista... de fapt, pentru ca majoritatea au facut-o, insa daca mai e vreun intarziat care nu a completat-o inca- sa se simta liber sa o faca!
Peace!
P.S: In timp ce cititi postarea asta eu probabil sunt undeva prin Busteni, in tabara!
 

Un comentariu:

  1. Iti sustin ideea despre cartile lui Guillaume Musso ,nu stiu daca are o care despre care poti sa spui ca e nasoala :))) Nu ca le-as fi citit pe toate:D Imi aduc aminte cat de "entuziasmata " erai despre Insurgent >:D<

    RăspundețiȘtergere