YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

duminică, 7 septembrie 2014

#selfie.

-Fa-ne si noua o poza, te rog! mi-a spus unul dintre turistii care admirau frumusetile tarii noastre in timp ce treceam pe langa el si sotia lui in drumul meu catre scoala.
-Cu placere! am raspuns luandu-i din mana aparatul polaroid vechi de sute de ani dar modernizat si readus in trend-uri acum vreo... 3 ani.
Incadrez imaginea: cu ochiul stang inchis si cu dreptul apropiat de vizor incerc sa scot o fotografie cat mai buna a celor doi batranei tinandu-se de mana in fata unui urias afis infatisand Arcul de Triumf, amplasat in statia de metrou de sub ruinele acestui monument stravechi al capitalei.
Apas pe declansator, iar aparatul elibereaza un film de dimensiuni mici care se clarifica usor-usor dezvaluind o fotografie demna de pus in rama. Intind poza barbatului impreuna cu aparatul greoi, imi iau "La revedere!", urez "O zi buna!" si plec cu gandurile ratacindu-mi in trecut.
Azi e 24 decembrie 4238. Imi aduc aminte ce mi-a povestit bunicul odata despre cum se faceau pozele cu 2224 de ani in urma: cica, telefoanele lor, chestii subtiri si firave ca niste farfurii de portelan, aveau camera foto atat pe spate cat si pe fata, iar oamenii le foloseau pe cele din urma pentru a-si face singuri poze. Pur si simplu se chinuiau sa gaseasca ungiul, cadrul si locul perfect pentru a apasa ei insisi pe declansator! Oare nu-i mai usor sa rogi pe cineva sa-ti faca o amarata de fotografie?! Oricum, chestiile astea erau tare "la moda" pe atunci, ei le numeau "seflie-uri". 
Asta pana cand unul dintre aparatele alea ciudata s-a desfacut de la jumatate, scotand la iveala doua siruri de dinti metalici si a devorat tartacuta don'soarei care-si facea un selfie nevinovat la piscina, astfel poza a devenit o simpla imagine cu niste oameni care se distrau de mama focului pe toboganul cu apa...
Insa in scurta vreme alte mii de capete au fost masacrate de aceste gadget-uri demonice, pe toate retele de socializare aparand poze insangerate ale unor locuri plictisitoare ca: cinematografele, mall-urile, parcurile, budele publice, etc.
Macelul n-a durat mai mult de cateva luni, caci cei de la  Protectia Animalelor au sesizat o scadere brusca a populatiei umane, speciile numite in termeni stiintifici: "pitiponcus dorobantius", "cocalarus samantomanus" si "politicianus prostus" fiind aproape de disparitie.
Acesti savanti preocupati de metinerea echilibrului natural al faunei si florei romanesti au trecut imdiat la fapte: au adunat si distrus toate telefoanele cu camere pe fata si au interzis fabricarea altora.
Ei bine, acum cu totii cerem ajutorul cand vrem sa "ne tragem in poza"... cu exceptia unor nostalgici care inca incearca sa-si faca selfie-uri cu aparatele intoarse invers.
 Chestia asta a fost un pamflet scris cu inspiratie de moment intr-o rulota, la malul marii, acum 3 saptamani, si trebuie tratat ca atare.

6 comentarii:

  1. Pamfletul tau e genial :)) "Pitiponcus Dorobantius " ,"cocalarus samantomanus "si "politicianus prostus" ar fi bine sa fie specii pe cale de disparitie :))Dar totusi nu vom mai avea de cine sa facem haz de nezac daca ei dispar ,societatea trebuie sa aiba de toate :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, ce altceva sa facem si noi decat haz de necaz... la care ne pricep destul de bine?! :))

      Ștergere
  2. Genial , jos pălăria superbă postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha,zici că un monstruleț a devorat domnișoara cu selfie.Să nu fiu eu următoarea victimă.

    RăspundețiȘtergere