YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

luni, 22 aprilie 2013

Jurnalul de Traznit #2 si #3, Orasul Ingerilor Cazuti- recenzie, titlu urias.

Salut! Ce mai faceti? Cum o mai duceti? Habar n-am de ce mai scriu astea, oricum nu raspunde nimeni la ele, lasa ca o dregem acus: sunt intrebari retorice! Sa vada lumea ca mai trec si io pe la scoala.
Jurnalul de Trazniiiiit!
 1. Deseneaza cu mana stanga!
Am trisat putin aici: nu am scris doar eu, eram la ziua lu' le sora-mea si au mai scris si cateva fete: 'Madu' si inimioara- le sora-mea, 'Andreea'- o colega de clasa de-a ei si 'MAMAE' e le Andre.
2.  Desenează sau lipește o poză cu un lucru pe care ți-l dorești!
Am facut o lista de cinci...nu se pune!
3. Taie o foaie prin mai multe straturi!
 4. Pune aici o etichetă sau mai multe de la hainele tale!
5. Desenează sau lipește poze cu lucruri sau persoane ce te obsedează! 


6.  Scrie-ți numele într-un mod cât mai original!
7. Desenează/presează floarea ta preferata.
Nu am o floare preferata so.
 8. Scrie un cuvânt de foarte multe ori!
Sper ca nu va asteptati la alt cuvant!
9. Citatul tău preferat!
10. Desenează sau fă un colaj cu o scenă a unei crime * poate fi ceva amuzant * !



Acum partea a doua. Orasul Ingerilor Cazuti, volumul patru din seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare [de parca ar fi fost cineva care sa nu stie asta].
Azi, la scoala am avut o ora libera pentru ca nu a venit o profa [diriga!] si am avut, deci, timp sa termin cartea. Trebuie sa-i multumiti bunului Dumnezeu  ca n-ati fost de fata cand am terminat! Vick si Andre n-au avut norocul asta asa ca, merci ca mi-ati suportat crizele de... ce vreti voi!
Nu mai pun descriere, n-are sens.
Cartea asta e geniala. Cassandra Clare are atata imaginatie cat toti dobitocii aia de pe la teveu la un loc inmultit cu enspe mii de ori. Dupa primele 20 de pagini pur si simplu nu ma mai puteam oprii din citit, am stat noaptea pana pe la 1:30-2:00 ca sa citesc si parca tot nu-mi venea sa ma culc.
Am atatea sa spun/scriu si nu stiu cu ce sa incep, cum sa spun/scriu ca sa nu va destainui prea mult dar nici sa nu pricepeti ce palavragesc aici, asa ca o iau usor.
Simon devine un personaj aproape principal, evolueaza extraordinar de mult de la ultimul volum [ciudata exprimare] si se apropie mai mult de Izzy dar si de Maia.
Dragostea dintre Jace si Clary e pusa la incercare aproape la fiecare 2-3 pagini. De fapt, toate actiunile [aproape toate] sunt bazate sau au cel putin o legatura cat de micuta cu ei doi, cu iubirea pe care si-o poarta.
Apar personaje noi cu povesti la fel de interesante ca si ale personajelor deja conoscute. Pe unele dintre ele [personajele noi] le puteti indragi la fel de mult ca pe protagonistii primelor 3 volume.
Pana si relatia dintre Magnus si Alec are de suferit! Nu mult dar are.
Apar fel si fel de povesti intortocheate si lucruri pe care nu ai putea sa le ghicesti sau macar sa banuiesti ceva nici in 5 ani. Totul e foarte bine gandit si niciun amanunt nu-i scapa Cassandrei, ceva care sa dea de gol urmatoarea 'miscare'.
Finalul este de neimaginat, cel putin ultimele 4-5 capitole te lasa cu gura cascata, daca nu eram la scoala cand am terminat-o, ci acasa probabil ma incuiam in baie si plangeam pe putin 30 de minute. Si stiu sigur ca o sa-mi omor toti nervii pana o sa fie publicata la noi urmatoarea carte. As putea sa-mi imaginez o gramada de continuari la finalul asta dar sunt 100% sigura ca niciuna nu se va potrivi cu ce voi citi in volumul 5.
Citate, daca mai e cazul. [Eu as fi scris toata cartea aici!]
"-Exista o baza mitologica pentru o astfel de nascocire, zise Isabelle, alunecand in tonul didactic al unui vanator de umbre. Unele legende sustin ca vampirii sunt obsedati de numaratoare si ca, daca versi niste boabe de orez in fata lor, ei se simt obligati sa se opreasca din ce faceau si sa le numere pana la ultimul. [...]
-Mersi, zise Simon. E o gluma, Isabelle. El e Conte. Ii place sa contorizeze. Stii. "Ce a mancat Contele azi, copii? O prajitura cu fulgi de ciocolata, doua prajituri cu fulgi de ciocolata, trei prajituri cu fulgi de ciocolata..." [...]
-Nu e realist.
-Si ce-ai vrea? "Ce a mancat Contele azi, copii? O sateanca neajutorata, doua satence neajutorate, trei satence neajutorate..."
"-Cred ca inteleg de ce-ti place aici, zise el, facand un gest larg catre colectia lui Kyle de postere cu filme si de carti stiintifico-fantastice. E un strat fin de tampenie pe aproape toate lucrurile.
-Mersi. Apreciez. "
   
"-Arati groaznic, zise el.
Jace clipi des.
-Pare un moment nepotrivit sa incepem un concurs de insulte, dar daca insisti, as putea sa ma gandesc si sa gasesc ceva valabil.
-Nu, vorbesc serios. Nu arati bine.
-Asta de la un tip care are tot atat sex-appeal cat un pinguin. Uite, inteleg c-ai putea fi invidios ca bunul Dumnezeu n-a folosit, cand te-a slefuit, aceeasi mana maiastra, dar asta nu-i un motiv sa..."
                                                                                                                              
"-Stii, unii oameni cred ca vanatorii de umbre sunt doar un mit. Ca mumiile sau djinnii. Kyle ranji spre Jace. Poti indeplini dorinte?-aici eram ceva de genul: "Nu cred ca tocmai ai zis asta!"[..]
-Depinde, zise el. Iti doresti sa fii pocnit in mecla?"
                                                                           
"-Nu, zise Jace. Eu cred ca sunt mai bun decat oricine altcineva. O parere care a fost intarita de o vasta demonstratie." -asta-i Jace al nostru!
" "Poarta-ma ca petece pe inima ta, ca pecete pe bratul tau: caci iubirea e ca moartea de puternica." 
-A noastra e mai puternica, sopti Clary, amintindu-si cum il adusese ea inapoi din moarte."

"-[...] Te iubesc, Jace Wayland-Herondale-Lightwood- cum vrei tu sa-ti spui. Nu-mi pasa. Te iubesc si o sa te iubesc intotdeauna, iar a pretinde ca ar putea fi altfel e doar o pierdere de vreme."
                                                                                                                             
"-[...] Stii versul ala din Dante, pe care ti l-am citat  in parc? "L`amor che move il sole e l`altre stelle"?
Uitandu-se la el, buzele i se arcuira  putin la colturi.
-Tot nu stiu italiana.
-E un fragment din ultima strofa din Paradisul-Paradisul lui Dante. "Vointa si dorinta mea au fost schimbate de dragoste, dragostea care pune in miscare soarele si celelalte stele." Dante incearca sa explice credinte, cred, ca o dragoste coplesitoare, si poate ca e blasfemie, dar asa ma gandesc eu la modul in care te iubesc pe tine. Ai venit in viata mea si deodata am avut un adevar in care sa ma tin- ca eu te iubeam pe tine si tu ma iubeai pe mine."
             
[...] "ea isi imprima in minte imaginea lui din acel moment de parca l-ar fi invatat de dinafara- parul ca de aur, ciufulit; umbrele aruncate de genele lui; cercurile de auriu mai inchis in interiorul irisurilor ca de ambra."

Si unul dintre cele care m-au impresionat, emotionat, cum vreti voi sa-i spuneti:
Imi pare rau ca v-am rapit atata timp dar nu stiu ce sa mai zic. No comment!
Atat azi, guys! Merci daca ati avut rabdarea sa cititi pana la capat!

18 comentarii:

  1. Doamne,cât am râs la faza aia cu crima :)).Deci serios :)).Eşti genială,fatoo!Plus că şi pe mine mă obsedează..ia ghici cine..ghici..Ian SOMERHALDER!Şi să îl primesc pe el de ziua mea în loc de tort cred că ar fi..aş face infarct:)).

    Oraşul îngerilor căzuţi zici că-i fain?Uhmm,să ştii că la câtă reclamă ai făcut acestei cărţi,poate o voi citi şi eu :)).

    P.S:Ia că îţi răspund eu la întrebările tale retorice: Salutt!Je face bine,dar you ce mai face? :D:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Uote ca raspund :)) Fac foarte leneveste :)) (limbaj propriu ) :))) Trebuie sa fac muulte lucruri dar *ghici ce* lenevesc :D
    Cat de tari sunt provocarile :3 Love it <3
    Da pai cine nu e OBSEDATA de Ian ???
    Deci nu citesc recenzia decat dupa ce citesc cartea noua regula :)) Sunt singura ca nu ai spoilerit daaar nu stiu nimic de cartea asta si asa vreau sa ramana NIMIK am spus :))
    hug hug hug hug hug (ti'am spus ca imi plac imbratisarile >? )
    Come at me >:D<
    PSS. promit sa citesc recenzia dupa ce citesc cartea
    hug again

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă bucur că te-ai înscris în concurs !
    Îmi place tare mult de tine :)) și de Ian :x Provocarea ce întruchipează o crimă - ai înțeles perfect ceea ce voiam să văd !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pozele pentru jurnalul cel traznit sunt misto rau <3 Sa ma ierti, dar recenzia n-am citit-o :D Vreau sa risc sa o citesc fara sa stiu nimic despre ea :)) Deci Le iepure ucigas ii atat de fain :)) Suc de morcov =))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Raisa
    Merci, merci, nu trebuia.>:D< :))
    Cand e ziua ta? Poate facem o preparatiune, d`elea, d`elea...:))
    Am facut reclama sa creasca vanzarile la Leda:))
    Merci, merci.:X I face foarte bine:))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Eny eNY
    In sfarsit raspunsuuuuri. Nu ma mai simt o ciudata [nu ca n`as fi:))] care pune mereu aceleasi intrebari da` la care nu raspunde nimeni:))
    Foarte inteleapta ideea cu recenzia. ;)
    Me toooo! Hug, hug, hug, hug, hug, hug, hug!!! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cioburi de vise
    Placere e de partea mea...de data asta:))
    Merciii>:D<. Siii am vorbit cu Ian si iti multumeste si el de asemenea. :))
    I`ve got it!;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Merci, merci. >:D< Am lucrat ceva la el:D
    Nu`i bai. Poate o citesti dupa...zic si io :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Alex, sa stii ca de obicei asa fac :)) Citesc cartea si apoi stau asa si ma gandesc. Sunt sigura ca trebuia sa fac ceva dupa ce citesc cartea asta, dar oare ce? Si cum stau eu si visez la fluturi, ponei si curcubeie, imi aduc aminte ca ai postat o recenzie acum sute de ani si o sa revin :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Ooo,foarte dragute rezolvarile la jurnal. Chiar ma bucur ca faci parte din concurs. Faza cu iepurele e criminala. :)) Sper sa nu te superi ca nu citesc recenzia,dar o sa imi vina si mie cartea curand si vreau sa am o surpriza ca sa zic asa. :D O sa incerc sa revin dupa ce o citesc. :)
    Apropo,daca vrei te invit la concursurile active pe blogul meu(le gasesti la pagina Concursuri). :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai!!! Cum am uitat sa mentionez. Ma bucur ca vad inca un fan Ian. Si eu sunt obsedata de el. :)) Imaginile sunt asa de....omg. Ma uit la TVD doar pentru el si Klaus.

    RăspundețiȘtergere
  13. @furelise
    Aaa:)) Oke, astept, astept:))))

    RăspundețiȘtergere
  14. @Hogof
    Merci, merci >:D<
    O sa trec p`acolo :-?
    Si eu tot din acelasi motiv ma uit la TVD...am auzit ca o sa moara si nu o sa apara in vreo 3-4 episoade [eu am cam ramas in urma cu serialul]...nu stiu ce farmec o sa mai aiba atunci...

    RăspundețiȘtergere
  15. @Allexa uite de ce nu esti ..normala :

    http://2.bp.blogspot.com/-gx2DsB0TCOA/UUKQ2fXULWI/AAAAAAABDGU/BzT5QEd5Ppg/s1600/575955_580299661981424_2127938951_n.jpg

    :)))))) Ma bucur ca nu te'ai suparat :D
    Hug >:D<

    RăspundețiȘtergere
  16. @Eny eNy
    Foarte tare! Nici daca ma grabeam nu prindeam vaporu` ala! :))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mamaa ce postare ... :xx As avea asa de multe zis ,dar cred ca o sa spun pe scurt:esti geniala Alle,ge-ni-a-la ,imi place mult recnzia si cred ca daca o sa citesc cartea o sa ma apuce plansu'si pe mine :))Te pup si mai astept si alte recenzii de ale tale miraculoase :xxx

    RăspundețiȘtergere
  18. Merci, merci! Mai chill cu florile ca`mi intra`n ochi:))

    RăspundețiȘtergere